Nowoczesna stodoła pod Wrocławiem

Lokalizacja: Wrocław
Powierzchnia: 200 m2
Zakres: kompletny projekt wykonawczy wraz z nadzorem

Nowoczesna stodoła pod Wrocławiem to dom wybudowany według indywidualnego projektu. Składa się z dwóch brył podzielonych na strefę dzienną oraz nocną z łącznikiem, w którym swoje miejsce znalazła mała siłownia.

Projekt wnętrza opiera się na kompozycji bieli, czerni i szarości – barwach, które nie podlegają trendom, są ponadczasowe. Wnętrze surowe, czasem wręcz ascetyczne ocieplone zostało czekoladowym odcieniem drewna, beżowymi tkaninami, zielenią roślin oraz oświetleniem wieczornym o odpowiedniej temperaturze barwowej. Jednym z głównych aspektów tego projektu była prostota i łatwość utrzymania wnętrza w czystości. Wynikiem tego założenia stała się kuchnia z możliwością całkowitego zasłonięcia poprzez panele przesuwne. Zastosowano również taką samą posadzkę we wszystkich pomieszczeniach, dzięki czemu przestrzeń jest optycznie większa, a aranżacja spójna.